Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στις 09:00 ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης μαζί με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Παιδείας Μίμη Φωτόπουλο και το Δήμαρχο Θερμαϊκού Αλεξανδρίδη Ι. , εγκαινίασαν το νέο κτίριο που φιλοξενεί το 2ο Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού στην περιοχή της Άνω Περαίας.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης συνεχίζει το τιτάνιο έργο στο χώρο της Σχολικής Στέγης, όπου κατάφερε από το 2003 έως σήμερα να προσθέσει 2500 νέες αίθουσες διδασκαλίας.

Έτσι μέσα από διεκδικήσεις και κατάλληλο σχεδιασμό μείωσε τη ΄΄διπλοβάρδια ΄΄ στα σχολεία, από 37% το 2002 στο 10% το 2010.

Η προσπάθεια του Νομάρχη με τους άμεσους συνεργάτες του Αντινομάρχες Παιδείας Διονύση Ψωμιάδη αρχικά και Μίμη Φωτόπουλο στη συνέχεια, βρίσκεται σε εξέλιξη και απόδειξη γι’ αυτό αποτελούν τα συνεχή εγκαίνια νέων σχολικών μονάδων διδασκαλίας στο Νομό.

Το έργο τους αυτό αναμένεται να συνεχίσουν και στα νέα τους καθήκοντα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηριζόμενοι πάντα στην εμπιστοσύνη και την αποδοχή των πολιτών της.

Το πρωινό και το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου ήταν γεμάτο συνεργασίες με πολλούς φορείς του Νομού για τον προγραμματισμό και την αντιμετώπιση τοπικών θεμάτων.

Στις 17:30 επισκέφθηκε την περιοχή του Ευόσμου όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Στη συνέχεια από τις 19:30 και ως τις 21:00 επισκέφθηκε περιοχές της Τούμπας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη έγινε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής αλλά η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο.

Στις 20:30 επισκέφθηκε την περιοχή της Χαλάστρας όπου ήταν καλεσμένος φίλων και συμπολιτών

Στις 21:30 επισκέφθηκε την περιοχή της Πολίχνης και συναντήθηκε με πολίτες της περιοχής με τους οποίους συζήτησε για τοπικά θέματα καθώς και για την προεκλογική δράση του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: