Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Κόκκινη κάρτα στη βία!

Βρεθήκαμε χθες σε μια θαυμάσια εκδήλωση του Δήμου Σταυρούπολης σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με θέμα τη βία στα γήπεδα, όπου τα παιδιά δώσαν το παράδειγμα.
Η ημερίδα αυτή ήταν και μια καλή ευκαιρία για τους παλιούς, να τα πουν για εκείνα τα χρόνια στα γήπεδα, όπου δεν άνοιγε ρουθούνι και όλοι πήγαιναν να χαρούν τη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Στη φωτογραφία με τον Γιώργο Κούδα, το Ντίνο το Κούη και τον Κώστα τον Αϊδινίου, τρεις δόξες των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Χαιρετισμός σε ημερίδα για την κώφωση.

Ο χαιρετισμός που απευθύναμε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο την προηγούμενη Παρασκευή με θέμα την κώφωση και τις νέες τεχνολογίες εμφυτευμάτων υποστήριξης:

Kυρίες και Kύριοι,

Eίμαστε όλοι εδώ για μια ξεχωριστή ομάδα των συμπολιτών μας. τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής.

Eίναι γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα συναντούσαμε δυο κυρίαρχες κοινωνικές στάσεις απέναντι στα άτομα με πρόβλημα ακοής:

· αυτούς που πίστευαν ότι τα άτομα με κώφωση είναι πρόβλημα

· αυτούς που πίστευαν ότι οι κωφοί είναι πηγή στήριξης και υποστήριξης

αυτές οι κυρίαρχες στάσεις αποτελέσαν την βάση της φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπιστήκαν και ίσως εν μέρει αντιμετωπίζονται και σήμερα.

Όμως αυτό που διδαχθήκαμε μέσα από την καθημερινή επαφή μας, με άτομα με κώφωση είναι να μην εστιάζουμε στην ιδέα της « μη δυνατότητας να ακουστούν » που αποτελεί τη στάση των ακουοντων, αλλά να επικεντρωθούμε στη «δυνατότητα ότι μπορούν εξίσου με όλους εμάς.

Σήμερα κληθήκαμε εδώ να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομές αυτό και κυρία στη νέα τεχνολογία των κοχλιακών φυτευμάτων.

Πιστεύω ότι την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών οφείλουμε να την συνδυάσουμε με το κοινωνικό, πολιτικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον των μη ακουοντων και καθώς και στο ποσό εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως Αντινομαρχης παιδείας σας διαβεβαιώνω ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον νομάρχη μας Παναγιώτη Ψωμιάδη, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά μάχες για την βελτίωση των συνθηκών υποστήριξης όλων των πολιτών του νομού μας κάτι που το αποδεικνύει η μέχρι τώρα παρουσία μας.

Είναι γεγονός βεβαία ότι δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θα θέλαμε για τα άτομα μα αναπηρία, αυτό όμως έχει να κάνει πολλές φορές με τα εμπόδια και τις ολιγωρίες ή τα λάθη της κεντρικής εξουσίας . Βεβαία και εμείς οι ίδιοι μπορεί να κάνουμε κάποια λάθη, εξάλλου ο μόνος αλάθητος είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Να είστε όμως σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας σε κάθε προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όλων των συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστώ.