Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Μεταφορά μαθητών.

«Παρουσία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη, του Αντινομάρχη Παιδείας κ. Φωτόπουλου, των Νομαρχιακών Συμβούλων κκ. Ευθυμιάδη και Τσαμασλή, των Δημάρχων και Αντιδημάρχων Παιδείας, εκπροσώπου της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης, των τεσσάρων Δ/ντών Εκπαίδευσης, των εκπροσώπων των Ενώσεων των Εκπαιδευτικών, της εκπροσώπου της Ομοσπονδίας (επιφυλάχθηκε) και των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του συνόλου σχεδόν των Σχολικών Μονάδων του Ν. Θεσσαλονίκης εκδίδεται ψήφισμα που αφορά στην ασφαλή μεταφορά μαθητών από τις οικίες τους προς τις σχολικές τους μονάδες και αντίστροφα σύμφωνα με το οποίο κρίνεται απαραίτητο να γίνει τροποποίηση της υφιστάμενης κοινής Υπουργικής Απόφασης (που απαγορεύει τη μεταφορά σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «αστικές», καθώς και σε περιοχές που συγκοινωνιακά εξυπηρετούνται με αστικά λεωφορεία), σε συνδυασμό με την τροποποίηση του περίφημου «μαθηματικού τύπου» ώστε και οικονομικά να είναι εφικτή η μεταφορά των παιδιών, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Επισημαίνεται ότι το έργο της μεταφοράς των μαθητών κατά τα προηγούμενα έτη εκτελείτο καθ’ υπέρβαση του «μαθηματικού τύπου» που είχε ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση της Ν.Α. Θεσσαλονίκης λόγω της ευαισθησίας του Νομάρχη, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και πρωτίστως οι 12.000 μαθητές του Νομού μας.
Να σημειωθεί επίσης πως στην περίπτωση που το Υπουργείο αρνηθεί τις παραπάνω τροποποιήσεις η Ν.Α.Θ. με ιδιαίτερη λύπη είναι αναγκασμένη να ανακοινώσει ότι αδυνατεί πλέον -παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει- να συνεχίσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών του Νομού μας».