Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση»


ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

«Αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση»


Συνέντευξη στον Χρήστο Τσαλικίδη

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 στην εφημερίδα karfitsa

«Η μετάβαση από το Νομαρχιακό σύστημα στο Περιφερειακό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεσο και τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις» σημειώνει στην «Karfitsa» ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό

«Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π. Ψωμιάδης», Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Όπως υποστηρίζει, εάν το νέο μοντέλο λειτουργήσει αποτελεσματικά, τότε οι αλλαγές που συντελούνται θα δράσουν αφενός ευεργετικά για τον πολίτη και αφετέρου θα συμβάλλουν ώστε η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει αυτοτέλεια και ανεξαρτησία.

Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο έργο της θητείας σας;

«Σε όλη την διάρκεια της θητείας μου στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι με τις επίμονες προσπάθειες του Παναγιώτη Ψωμιάδη καταφέραμε και μειώσαμε το ποσοστό της διπλοβάρδιας από το 38% στο 10%.

Σας θυμίζω, το μεγάλο έργο κατασκευής του ΤΕΕ Σταυρούπολης που στεγάζει σήμερα 1.500 μαθητές και μαθήτριες και 200 εκπαιδευτικούς. Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω και το έργο που κάναμε για την στήριξη τον ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου έτσι ώστε σήμερα να μην υπάρχει γήπεδο που να μην είναι στρωμένο με χλοοτάπητα».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των εκλογών;

Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος τον Μίμη Φωτόπουλο;

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η σοβαρότητα και υπευθυνότητα που πρέπει να διέπει την απόφασή μας καθώς και η κριτική στάση που πρέπει να επιδείξουμε κατά των όσων στρεβλών και άδικων βιώνουμε ως πολίτες.

Η σοβαρότητα στις αποφάσεις, η υπεύθυνη στάση μου στα προβλήματα και η απόλυτη εντιμότητα στις σχέσεις μου με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια είναι στοιχεία

που διακρίνουν οι ψηφοφόροι μου και με τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους».

Να περιμένουμε καλύτερες ημέρες με τον «Καλλικράτη»;

«Περνάμε από το τοπικό αυτοδιοικητικό σύστημα των Νομαρχιών, στο Περιφερειακό. Η μετάβαση, παράλληλα, στις νέες δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις.

Εάν αυτές λειτουργήσουν αποτελεσματικά, ώστε οι αλλαγές που προκύπτουν και αποτελούν ταυτόχρονα μια σημαντική και καθοριστική παρέμβαση για τη βελτίωση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε θα δράσουν ευεργετικά για τον πολίτη και θα δούμε καλύτερες μέρες. Αγωνιζόμαστε η αυτοδιοίκηση να αποκτήσει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: